- Конституція стаття 5: ПРАВО визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу. -

суботу, 8 липня 2017 р.

ЩО ТАКЕ «ГАРАНТ КОНСТИТУЦІЇ» за 7-ю редакцією??

Константа 2.1.. Носієм суверенітету, Гарантом Конституції і єдиною владою в державі є її громадяни – Український народ. Громадяни здійснюють владу безпосередньо і через представницькі органи місцевого, та державного самоврядування. [5]
«ГАРАНТ КОНСТИТУЦІЇ» − це та сила, яка має політичну волю, матеріальні, моральні, фінансові ресурси і відповідні правоохоронні структури, які здатні тримати суспільні відносини в рамках Конституції і законів.

Цією силою є Український Народ, який після вичерпання всіх своїх представницьких і виконавчих інструментів повернення суспільних відносин в конституційне русло – має право на протест і повстання.
Але це крайній (теоретичний) випадок, до якого в пропонованій системі не може дійти, бо в ній передбачені відповідні запобіжники (прозорість службової діяльності, невідворотна відповідальність за порушення, всеохопна інформаційна структурованість суспільства через депутатів місцевих рад, яких одначе майже вдвічі менше, ніж «сексотів» КДБ часів Андропова – платних!!).
Будь-які намагання узурпувати владу, прояви свавілля з боку громадян, організованих угрупувань, службових та посадових осіб, представницьких та виконавчих органів і служб всіх адміністративних рівнів будуть негайно припинені на рівні структурованих всередині, зкомунікованих по вертикалі і по горизонталі Територіальних громад і їх обʼєднань на вищих адміністративних рівнях.
В другому ешелоні захисту конституційних відносин стоїть муніципальна міліція та озброєна, розосереджена по країні місцева територіальна оборона (резервна армія, або озброєні воїни екстреного призову), які за своїм військовим статутом зобовʼязані протистояти заколотникам, навіть якщо заколот буде очолювати сам Президент - Головнокомандувач.
Якщо порушення, чи заколот буде іти з середини – від одного, чи навіть від кількох регіонів – на сторожі стоїть Президент з професійною армією. Ці останні два випадки передбачаються чисто теоретично і працюють лише на стримання від таких кроків.
Зважаючи на те, до чого ми дожились, і куди котиться світ – це питання повинне бути ретельно розписане в проекті і закріплене в Конституції.
lang=UK style='font-size:14.0pt;mso-bidi-font-size: 16.0pt;line-height:107%;mso-ansi-language:UK'>Зважаючи на те, до чого ми дожились, і куди котиться світ – це питання повинне бути ретельно розписане в проекті і закріплене в Конституції.

Немає коментарів:

Дописати коментар